Music

August 15th, 2022 – The annual Netherlands-Indies commemoration in Almere

Monday August 15th, 2022 the Netherlands-Indies commemoration took place in the Bos der Onverzettelijken in Almere. This is done to commemorate the fact that the Second World War ended on August 15th, 1945 in the former Netherlands-Indies. This was the commemoration of the province of Flevoland and it was also broadcast live by Omroep Flevoland on television. I played two of my own original songs ( Peace Bird and Song for Milly) and gave a short speech as one of the speakers. There were several speakers, including the mayor of Almere and the mayor of Zeewolde and other dignitaries. As the son of a former KNIL soldier, I am also emotionally involved in such a commemoration. Overall it was a nice commemoration ceremony.

 

Op maandag 15 augustus 2022 vond de Nederlands-Indië herdenking plaats in het Bos der Onverzettelijken in Almere. Dit gebeurt om het feit te herdenken dat de Tweede Wereldoorlog eindigde op 15 augustus 1945 in voormalig Nederlands-Indië. Dit was de herdenking van de provincie Flevoland en het werd ook live uitgezonden door Omroep Flevoland op de televisie. Ikzelf speelde er twee eigen liedjes Peace Bird en Song for Milly) en ik hield een korte toespraak als één van de sprekers. Er waren verschillende sprekers waaronder de burgemeester van Almere en de burgemeester van Zeewolde en andere hoogwaardigheidsbekleders. Als zoon van een oud KNIL militair ben ik bij zo’n herdenking ook emotioneel betrokken. Het was als geheel een mooie herdenking.